TUINA MASSAGE THERAPIE

                  

Massage is een vorm van therapie die al duizenden jaren in verschillende culturen wordt toegepast, waar met behulp van verschillende technieken blokkades worden opgeheven en de energie en bloedcirculatie op gang worden gebracht om zo de gezondheid te verbeteren en te behouden. Massage is zeer effectief, zowel bij het voorkomen als verhelpen van klachten.

Tuina Therapie (zeg: twiena) is een massagevorm afkomstig uit de Traditionele Chinese Geneeswijze. Deze therapievorm kent vele technieken die toegepast worden op het lichaam. In China wordt deze massagevorm al duizenden jaren in ziekenhuizen toegepast. Bij de Tuina Therapie wordt niet alleen gekeken naar het fysieke deel van een lichaam, tevens is de psyche heel belangrijk. Er wordt gekeken naar een persoon in zijn geheel waarbij de levenswijze en de voeding een belangrijk onderdeel zijn. Met behulp van verschillende technieken worden blokkades opgeheven, de Qi (energie) en bloedcirculatie op gang gebracht en wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd.

Een klacht is een signaal van je lichaam, negeer hem niet maar luister er juist naar!

Tuina Therapie is gebaseerd op onder andere de meridiaanleer. Meridianen zijn kanalen waardoor Qi, bloed en voedingsstoffen stromen. Blokkades in dit systeem kunnen lichamelijke en geestelijke onbalans veroorzaken. Door een Tuina Therapeutische behandeling komen lichaam en geest weer in balans, verminderen en verdwijnen klachten en wordt de gezondheid bevorderd. Ook wordt er indirect gewerkt op de organen en systemen in het lichaam waardoor ze beter hun vloeistoffen kunnen verwerken.

Tuina Massage Therapie kan o.a. helpen bij:
- Hoofdpijn of migraine
- Nek- en schouderklachten
- Whiplash
- Algehele rugklachten
- Schouderklachten
- Tenniselleboog
- Lage rug- en heupklachten, die eventueel uitstraling geven naar het been
- Spier- en gewrichtsklachten
- Vermoeidheidsklachten
- Algehele onrust
- Stressgerelateerde klachten
- Menstruatieklachten

VERGOEDINGEN

Laviesense is aangesloten bij de beroepsvereniging VNT (de Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten) en van de overkoepelende organisatie RBCZ. De behandelingen worden (gedeeltelijk) vergoed door de meeste verzekeringen. Via je verzekeraar kun je nakijken of en voor hoeveel je verzekerd bent of klik hier om naar de vergoedingenlijst 2019 van de VNT te gaan.
Voor het maken van een afspraak heb je geen verwijsbrief nodig van je huisarts.
Tuina Massage Therapie valt onder de categorie ‘alternatieve geneeswijze’ en de prestatiecode is 24105.
Heb je nog vragen, aarzel dan niet om naar de praktijk te bellen of stuur gerust een mail of appje.

LET OP: alleen de behandelingen die vallen onder 'Tuina Massage Therapie' worden vergoed.